een koffie vinden die bij jou of jullie samen past...

wij bieden je een smakelijke oplossing!

zorgvuldig geselcteerd

ambachtelijk gebrand in italië en a'dam 

de lekkerste koffie

thuis of op het werk

Voordat we je naar onze uitgebreide koffie webshop met meer dan 50 verschillende soorten melanges verwijzen is het belangrijk dat je proeft wat ons assortiment te bieden heeft. Daarom hebben wij twee perfecte koffiepakketten samengesteld. Een voor de liefhebber van espressomachines en voor de volautomatische koffiemachine


Beide pakketten bestaan uit 2,5 kilo koffiebonen verdeeld in 5 uitlopende maar toegankelijke smaken.
Vijf koffiesoorten waarvan je 60% al top zult vinden! En de andere 20% je zal ook zeker niet verkeerd smaken ;)

En dat is de bedoeling, vergelijken, proeven en kiezen. En aan de hand van jouw keuze kunnen

wij je weer een goed en persoonlijk advies geven.

 Dat wordt gegarandeerd genieten voor u en uw machine! 

Espressomachine
5x500 gram koffiebonen €42,00

Volautomaat
5X500 GRAM koffiebonen €37,50

This is a simple and clean separation title

nog niet overtuigd? lees dan even verder...

★ voordelen van een betere koffiekwaliteit ★

de koffie is niet machinaal/mechanisch geplukt!

Er worden alleen de rijpe bessen geplukt. Dat zorgt voor een egale dichtheid van de gehele samenstelling en dus een gelijkmatige maalgraad.

En dus een perfecte extractie van de smaken. Daarbij voorkomt handpluk veel kans op steentjes, hout en andere oneffenheden uit het proces.

meer koffie uit je kilo! dus veelal goedkoper.

Door een betere maling en het feit dat je de koffie niet steeds op sterk of extra sterk hoeft te zetten bij een volautomaat, haal je meer koppen koffie uit een kilo. Bij een normale sterkte kan men bij een volautomaat uitgaan van 100 koppen per kilo! Wanneer altijd sterk of extra sterk ingesteld is om een bepaalde smaak te evenaren kan dit zelf teruglopen tot maa 50 koppen per kilo! Kortom, een koffie van 10,00 wordt dan vanzelf 20,00!

Bij een espressomachine kan men er eenvoudig vanuit gaan dat bij de juiste afstelling er afgerond 138 koppen koffie uit een kilo te halen zijn.

een gelijkmatige afstelling van de koffiemolen

Een hogere kwaliteit koffie zorgt er ook voor dat je een los staande koffiemolen niet steeds hoeft bij te stellen. Of dat steeds maar weer

een te snel doorlopende koffie hebt, wat je ook probeert. Ook dit heeft te maken met het machinale pluk proces wat in massa productie voorkomt. 

MINDER SLIJTAGE AAN JE KOFFIEMOLEN

Een gelijkmatige graad zonder oneffenheden zorgt voor behoudt  van je koffiemolen; de maalschijven, de as en ook de aandrijfmotor. 

MINDER VUIL AFZET IN EEN VOLAUTOMATISCHE KOFFIEMACHINE

Een onregelmatige maalgraad zorgt voor veel verstoppingen en onnodige resten door een veel te fijne, te grove en normale maling in een te hebben.

En natuurlijk een veelal beter smaakbeleving

Maar dat spreekt voor zich! 
33 jaar

koffie specialisme

68,342,034

Kopjes met onze koffies

53 soorten koffie

in onze shop espresso.nl

wat vinden onze klanten van onze koffie?

Wij schenken al vele jaren Caffè Tiramisu met onze mobiele @Datoni espressobar

Anthony de Ridder - Datoni

Prachtige koffie met een dikke creme laag uit

mijn siemens EQ6 met de 

Con amore delicato!

Davide Karssen

al ruim 12 jaar schenken wij de miscela classico 90/10 in onze ijssalon. de klanten vinden de koffie heerlijk!

Annemiek - Ijssalon Everto

verrassende proeverij van top kwaliteit koffiebonen

koffiepakket

espressomachine koffiepakket

Vijf ambachtelijk geroosterde koffiemelanges van absolute top branderijen uit Italië en eentje uit Nederland. Proef een uitlopend smaakpallet van

heerlijke nuancen. Van bloemige citrus tonen met chocolade tot diepe cacao met gerookt hout en noten. Kwaliteit die je proeft in iedere slok.

Dit pakket bevat zowel heerlijk volle 100% arabica als stevige robusta melanges met een volle crema en karakteristieke body. 

koffiepakket

volautomaat koffiepakket

De gebruikte koffiekwaliteit in uw volautomaat is zoals je in het magazine zult lezen een belangrijke factor voor het onderhoud en de slijtage aan uw

koffiemachine. Door te kiezen voor een goede hand geplukte kwaliteit en zorgvuldig brandproces zal de machine minder belast worden. 

In dit pakket hebben wij enkele favorieten van onze  klanten verwerkt die perfect smaken uit ieder type volautomaat. Zowel voor koffie als cappuccino!

Espresso.nl | Caffè Tiramisu

Al ruim 32 jaar staan wij, met een lekkere kop koffie, klaar voor onze vaste en nieuwe klanten. Wij zijn er voor u wanneer u opzoek bent naar persoonlijk advies bij de aankoop van een hoogwaardig espresso- koffieapparaat, een nieuwe koffie of service- reparatie- onderhoud wilt laten uitvoeren. Espressomachines en koffie zitten, net als de Italiaanse roots, in ons bloed. Maar ook voor een Jura volautomaat zijn wij uw Premium dealer en service partner. Uw machine in top conditie, met de lekkerste koffiekwaliteit in het kopje, daar staan wij voor.

over smaak valt niet te twisten, over eerlijke kwaliteit wel.

eco bewuste plantages

Wanneer koffiebonen duurzaam worden ingekocht mag men uitgaan dat de gebruikte koffiebonen van een onderhouden plantage waar rekening gehouden wordt met de omliggende natuur en biodiversiteit. Gereguleerd gebruik van spoelwater om de pulp van de bessen te wassen en plantage teelt waar beperkte tot geen gebruik is gemaakt van schadelijke en ongezonde pesticiden.


Daarbij drink je een eerlijke kwaliteit koffiebonen, niet een gemanipuleerde arabica variant of de in laag groeigebied geënte koffiesoorten zoals de goedkope A-robusta die in de massale handel gewoon verkocht wordt als 100% Arabica.


Hoogwaardige kwaliteit hoeft niet veel te kosten! Hier leest u daar meer over.

hand geplukte koffie

Hand of machinaal geplukte koffie? Hier zit een groot verschil tussen. Verschil in kwaliteit, verschil in smaak, brandkwaliteit, kans op slijtage en uiteindelijke verkoopprijs.


Om de optimale smaakresultaten uit koffie te krijgen dient een koffiebes op het juiste rijpe moment geplukt te worden.  Met een machine lukt dit niet, hierdoor komen rijpe, niet rijpe en over rijpe bessen gemengd door elkaar wat de brand kwaliteit en uiteindelijke smaak aanzienlijk verminderd. Ook bestaat er een grotere kans op slijtage aan uw koffiemolen, mede door diverse oneffenheden als verbrande bonen, steentjes en stukjes hout. Deze oneffenheden komen grotendeels via de tweede lijn van machinerie met een op hark-systeem die door de plantage gaat nadat de eerste lijn van machines de plantage heeft geplukt. 


Wij kopen enkel en alleen gecertificeerde en zorgvuldig hand geplukt en koffiebonen in voor onze eigen productie en de productie bij andere fabrikanten. 

ambachtelijk italiaans gebrand

Het hele proces van de plantage tot het uiteindelijke resultaat in uw kopje is een waar ambacht proces. De ambacht van het koffiebranden mag daarbij absoluut niet onderschat worden. Naast het produceren van onze eigen koffie, vanaf de branderij op Sicilië, kopen wij diverse mooie merken in van zowel kleinere als grote Italiaanse branderijen. Branderijen met een verhaal, een mooie werkomgeving en waar met zorg wordt ingekocht en gebrand.


Een zoektocht die proeft! En die vaak van generatie tot generatie wordt overgedragen en daardoor een heerlijke variatie van mooie koffiesoorten voor onze klanten.


er gaat niet boven een perfect gezette espresso op de vroege morgen. iedere dag weer!

Arturo - Caffè Tiramisu

goede koffie hoeft niet duur te zijn! JOUW PRIJS PER KOPJE! = kiloprijs : (138 of 100 kopjes)

Ruggero - Espresso.nl

uit mijn 31 jaar oude vibiemme domobar zet ik nog dagelijks

de mooiste koffie!

Hans - Caffè Tiramisu

BENIEUWD OF U PROEFT WAT WIJ PROEVEN? 

Met onze koffie smaakproef pakketten wordt smaak bepalen een makkie! 

Vergelijk tijdens het proeven uw eigen nuache grafiek met die van ons!


Beide pakketten bevatten 5 x 500 gram koffiebonen incl. gratis verzending

✔ Omgerekend voor een espressomachine slechts € 0,11 cent per kopje!

✔ En voor de volautomaat € 0,15 cent per kopje!